Πατητή τσιμεντοκονία

Η πατητή τσιμεντοκονία (γνωστή και ως beton cire) είναι ένα 100% ελληνικό προϊόν με ιστορία δεκαετιών, που πιστεύετε ότι χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στα νησιά των Κυκλάδων.

Πρόκειται για ένα ενισχυμένο μείγμα, πλήρως φυσικό, οικολογικό και βιοκλιματικό, με κύρια συστατικά τη θηραϊκή γη (είδος χώματος), την υδράσβεστο, τη χαλαζιακή άμμο και το κεραμάλευρο.

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει αρκετές εφαρμογές και μπορεί να τοποθετηθεί από δάπεδα και κατακόρυφους πλαϊνούς τοίχους ως σκάλες, πάγκους και πισίνες, ενώ επιλέγεται το ίδιο συχνά για επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες. Είναι ιδανική για ανακατασκευές αφού το πάχος της δεν ξεπερνά τα 3-4 χιλιοστά, οπότε δεν χρειάζεται η αποξήλωση του παλαιού δαπέδου. Η τελική επιφάνεια είναι στεγανοποιημένη, με την προσθήκη ειδικών βερνικιών, τα οποία παρέχουν αδιαβροχοποίηση και προστασία από τα χτυπήματα και τους λεκέδες.

Το ιδιαίτερο στυλ και η καλόγουστη εμφάνιση της, σε συνδυασμό με το πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα υψηλής αντοχής, κάνουν την πατητη τσιμεντοκονια μια πραγματικά ξεχωριστή επιλογή, ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Όσον αφορά τον συνδυασμό της τσιμεντοκονίας με άλλα υλικά προτείνουμε φυσικά υλικά, όπως την υφή του ακατέργαστου ξύλου που δένει αρμονικά με το αφαιρετικό ύφος.

Πατητή τσιμεντοκονίαΠατητή τσιμεντοκονία